Två kvinnor som samtalar

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om dina studier eller funderar du på att vidareutbilda dig? På Vägledningscentrum i Norrköping kan du prata med våra studie- och yrkesvägledare så får du svar på dina frågor.

Välkommen till Vägledningscentrum

Vägledningscentrum är till för dig som är minst 20 år och som bor i och är folkbokförd i Norrköpings kommun. Det spelar ingen roll om du har arbete idag eller om du är arbetssökande. Hos oss får du hjälp med studie- och yrkesvägledning oavsett dina tidigare erfarenheter av arbete eller studier.

Tillsammans med studie- och yrkesvägledaren på Vägledningscentrum planerar du din framtid. Ni pratar om vilka intressen och planer du har samt vilken studieform och nivå som passar dig bäst. På Vägledningscentrum jobbar också antagningshandläggare som kan svara på frågor om din ansökan.

Kontakta Vägledningscentrum

Postadress:

Vägledningscentrum
Hospitalsgatan 20
602 27 NORRKÖPING

Besök oss på våra drop in-tider:

  • Tisdagar 13.00–16.00
  • Onsdagar 09.00–11.30, 13.00–16.00
  • Torsdagar 9.00–11.30

Ring oss:

Ring oss på 011-15 54 40

Telefontider:

  • Måndagar 10.00–12.00, 13.00–16.00
  • Torsdagar 13.00–16.00
  • Fredagar 9.00–11.30, 13.00–15.00

Via vår e-tjänst:

Boka möte med oss på vägledningscentrum via vår e-tjänst

Varje måndag senast klockan 10 publiceras nya bokningsbara tider.

Via e-post:

Skicka e-post till oss via vagledningscentrum@norrkoping.se

Vanliga frågor

Vägledningscentrum ligger på Hospitalsgatan 20.

All service hos Vägledningscentrum är gratis.

UHR, Universitets- och högskolerådet, har en bedömningstjänst där du direkt får veta vad din utbildning motsvarar i Sverige. UHR hjälper dig även med en bedömning av dina utbildningsdokument.

Läs mer på Universitets- och högskolerådets webbplats  eller kontakta studie- och yrkesvägledaren på Vägledningscentrum så får du hjälp.

Då kan du göra en så kallad validering. Det är ett sätt att bli behörig för att ansöka en utbildning, förkorta en utbildning eller bli kvalificerad för ett arbete. Du kan bli validerad om du till exempel saknar vissa betyg och intyg, men vill få dina kunskaper bedömda. Valideringen kan innebära att du kanske kan förkorta studietiden så att du inte behöver läsa det du redan kan.

För mer information om validering, prata med studie- och yrkesvägledaren på Vägledningscentrum.

Du kan också läsa mer om validering på Skolverkets webbplats.

Antagning

Här hittar du några vanliga frågor och svar om antagningen till Komvux i Norrköping.

Beställ betyg

När du har läst färdigt din kurs eller dina kurser på Komvux behöver du själv beställa dina betyg - senast 10 juni. Ett betygsdokument visar vilka kurser du har läst och vilka betyg du har fått.