En elev lockar håret på en annan elev framför spegeln.

Frisör

Vill du jobba med hår, lära dig klippa, forma frisyrer och de senaste teknikerna inom hårmode?

Som elev på Hantverksprogrammet (inriktning frisör, barberare och hår- och makeupstylist) kan du välja att utbilda dig mot frisöryrket. Du får arbeta både teoretiskt och praktiskt så att du utvecklar din kreativitet, stil- och formkänsla. Utbildningen omfattar olika tekniker för herr- och damklippning, färgning och permanent. Andra moment är hårförlängningar, håruppsättningar för fest och bröllop samt barbering.

Du läser kursen entreprenörskap och lär dig grunderna i att starta eget företag, något som är vanligt i frisörbranschen. Du utvecklar din samarbetsförmåga och jobbar ihop med såväl klasskamrater som lärare och blivande kollegor i branschen.

I skolans ljusa, luftiga salonger får du träna på klasskamrater, egna modeller och senare även på kunder. För att fördjupa och utveckla dina kunskaper genomför du minst 15 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på en frisörsalong. Yrkesprovet ingår i utbildningen. Diplomeringar du har möjlighet till: Extensions, Lashlift och Browlift.

Utbildningen är en hantverksutbildning och efter avslutade gymnasiestudier samt genomförd färdigutbildning på salong utför du gesällprov för att bli färdig frisör. Utbildningen ger dig högskolebehörighet. Antalet platser inom yrkesutgången är begränsade.

Hör våra elever och lärare berätta om utbildningen