En elev sminkar en ung tjej framför spegeln.

Hårstylist och makeupartist

Är du intresserad av makeup, hår, mode, nagel- och hudvård? Då är vår hårstylist och makeupartist-utbildning något för dig.

Som elev på Hantverksprogrammet (inriktning frisör, barberare och hårtstylist och makeupartist) kan du välja yrkesutgången som heter hårstylist och makeupartist. Här arbetar vi med grunder och avancerade tekniker. Under utbildningen tränar du på de områden inom skönhet som behövs för att kunna arbeta med styling från topp till tå. Här får du utveckla din kreativa sida, din blick för färg och form samt lära dig kundservice och bemötande. Du utvecklar din samarbetsförmåga och jobbar ihop med såväl klasskamrater som lärare och blivande kollegor i branschen.

Skönhetsbranschen växer hela tiden och vi utvecklar vår utbildning utefter de behandlingar och tekniker som är trendande och som ger jobb. Vår utbildning är mångsidig och bred och ger dig möjlighet att få hela fem olika diplomeringar innan studenten: Hårstylist, makeupartist, personal shopper, frans- och brynstylist samt nagelterapeut.

I skolans ljusa, luftiga salonger tränar du på dina klasskamrater och senare även på kunder. Du läser kursen entreprenörskap och lär dig att starta eget företag, vilket är vanligt inom stylistbranschen. Under din APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du möjlighet att praktisera dina kunskaper i verkligheten hos företag med stort kunnande och engagemang för ditt lärande.

Utbildningen kan leda till jobb som bland annat: hårstylist, makeupartist, nagelterapeut, fransstylist, personal shopper, butiksansvarig, egen företagare eller medarbetare på en skönhetssalong. Utbildningen ger dig högskolebehörighet. Antalet platser inom yrkesutgången är begränsade.

Hör våra elever och lärare berätta om utbildningen