Tre elever på skolgården.

Om Kungsgårdsgymnasiet

Vi är Norrköpings första ekonomi-, handels- och hantverksskola och bildades 1915. Med denna långa tradition kan vi tryggt säga att vi är din bästa väg till en karriär och framtid. Och något som gör dina förutsättningar ännu bättre är våra centralt belägna och nyrenoverade lokaler som är anpassade för alla de nya krav som ställs idag.

Med över hundra års erfarenhet vet vi vad som krävs av en riktig skola. Därför har våra lärare hög kompetens och lång erfarenhet. Vi vet också hur viktigt det är med digital kompetens. Därför är datorn ett naturligt arbetsredskap i dina studier och du har en egen dator under hela utbildningstiden. Du har även tillgång till ett välutrustat bibliotek, stor matsal, idrottshall, skolsköterska, kurator, SYV och ett mysigt café.

Kreativitet, entreprenörskap, mod och glädje är våra ledord och därför är det både självklart och nödvändigt för oss att ta in verkligheten i skolan. Ett exempel är att du får driva ett UF-företag under ett läsår. Till din hjälp har du det omfattande företagsnätverk som vi byggt upp under åren. Våra personliga kontakter hjälper oss i utbildningen med exempelvis rådgivare åt UF-företag, mentorer, arbetsplatsförlagt lärande (APL) och praktikplatser. Detta ger dig möjligheten att skapa ditt eget nätverk redan under gymnasietiden.

När du tar studenten kommer du att både känna och veta att alla vägar till framtiden ligger öppna. Oavsett om du väljer att börja jobba eller vill fortsätta plugga har du kommit en bra bit på väg mot dina mål och din karriär.

Det kallar vi attraktionskraft

När du ska välja gymnasium är det viktigt att du väljer med hjärtat utifrån dina intressen och vad du vill göra med din framtid. Väljer du Kungsgård kommer du till en skola där vi tror på framtiden. Det gör vi eftersom vi har lärt oss att det bästa sättet att möta framtiden är att vara med och skapa den. Vi tror på allas inneboende kraft och att allt är möjligt. Vi är också säkra på att du vill forma din egen framtid. Därför är vår uppgift att skapa förutsättningar så att du når dina mål. Tillsammans skapar vi en framtid och karriär inom företagande, ekonomi, juridik samt hantverk och restaurang.

Det har vi gjort sedan 1915.