En lärare och pojke som tittar på sin dator

Komvux som anpassad utbildning

Du som behöver studera i egen takt och kanske i mindre grupp, kan söka till Komvux som anpassad utbildning. Här kan du gå kurser som motsvarar anpassad grundskola eller anpassad gymnasieskola. Vi har även en två-årig yrkesutbildning med inriktning mot serviceassistent.

Vem kan studera på Komvux som anpassad utbildning?

Du som har fyllt 20 år och har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada kan studera på anpassad utbildning. Här kan du lära dig mycket nytt och utvecklas som person. Utbildningen kan också göra det lättare för dig att klara av ditt vardagsliv och arbetsliv på ett bra sätt.

Du kommer att studera tillsammans med andra i mindre grupper. Du kan studera hela året, halva året eller kortare kurser. Du får hjälp med att välja det som passar dig bäst. Studierna är på plats i skolan.

Utbildningen är gratis.

Vad kan du studera?

Det finns många kurser att välja på.

Du kan till exempel läsa

  • svenska/kommunikation
  • matematik
  • engelska
  • orienteringskurser (till exempel arbetsliv och digital kompetens)
  • temakurser (till exempel mat och boende, friskvård, experiment och natur)
  • yrkesutbildning.

När kan jag göra en ansökan?

Ansökan till hösten och våren bör du göra innan den 31 maj. Du kan även söka kontinuerligt under året då vi tar in i mån av plats.

Vad händer efter att man har lämnat in ansökan?

Skolan tar hand om alla ansökningar och sätter ihop grupper utifrån de kurser man har sökt. Om du blir antagen får du en kallelse till den första lektionen. Du som inte blir antagen behöver fylla i en ny ansökan om du vill söka igen.

Kontakt

Till komvux som anpassad utbildning 011-15 33 66 elller 0725 - 97 09 32

Till studie- och yrkesvägledare för anpassad utbildning 0767 - 72 29 39

komvux.au@norrkoping.se